Bli bedre kjent med Mathias Skjold

Har du hørt om Mathias Skjold? Det er kanskje et ukjent navn for noen, men han er en av Norges beste proffsyklister! Han er bare 22 år, og er ganske ung til å være så god i sykkelsporten. Mathias er fra Grimstad og har drevet med sykling siden han var 9 år. Det sier vel noe om hans interesse og engasjement for sykling? Han er glad i å lytte til musikk når han trener.

Sykkelteamet hans er Team Sparebanken Sør, og han er stolt medlem. Han deltok i «men’s team time trial event» i 2017, under UCI Road World Championships i Bergen. I tillegg til sykkel er han en aktiv Playstation-spiller, og liker også å lese bøker. Før han begynte med sykkel holdt han på med håndball og fotball. Han studerer og liker å tilbringe tid med kjæresten. En nokså vanlig ungdom, med andre ord.

Playstation contra sykkel

Selv om Mathias Skjold er en ivrig syklist og trener hardt, er han flink til å kolbe av sammen med venner, familie, kjæresten sin, og ikke minst med Playstation. Drømmen hans var å bli proff Playstation-spiller, men for å bli det måtte han inngå et kompromiss med sine foreldre. Nemlig å trene noe jevnlig. Fotball og håndball ble byttet ut med sykkelsetet, noe som gav gode resultater etter mange timer beinhard trening.

I 2013 ble sykkelen det viktigste treningsapparatet, og han ble medlem av Team Sparebanken Sør. Han har deltatt i flere ritt med gode resultater, men slo virkelig til i 2017, da han deltok på 6th World Championships – TTT, og laget kunne briljere med en velfortjent 17. plass. Harde og lange treningsøkter ble utført på det kalde Vestlandet, nærmer bestemt Sandnes, der hans kjæreste bor, noe som også gav gode treningsresultater.

World Championships 2017 sammen med Team Sparebanken Sør

I 2017 ble VM i landeveissykling arrangert i Norge, med startstreken lagt til Bergen by, og Mathias Skjold deltok sammen med laget sitt, Team Sparebanken Sør. Et lag som han har stortrivdes å trene sammen med. Laget gikk av med en god 17. plass, og Mathias Skjold gjorde seg bemerket som en av verdens beste syklister under løpet. Dessverre bestemte Team Sparebanken Sør å legge ned laget av ulike årsaker.

Verdensmesterskapet i landeveissykling, The UCI Road World Championships, ble første gang arrangert allerede i 1927, og startskuddet gikk av i Nürburgring i Tyskland. Siden den gang er rittet blitt holdt en gang i året, med startskudd i ulike land. 2019 går startskuddet av i Yorkshire i Storbritannia. Sykkelrittet holdes i september hvert år, og det er mange tilskuere som står langs veiene for å heie fram sine favoritter under denne perioden.

VM i Bergen 2017

VM i Bergen 2017 gjorde inntrykk på de fleste, og det var mange tilskuere og et ivrig publikum som møtte opp både i Bergen, og ellers langs de langstrakte veiene for å heie fram det kvalifiserte landslaget, Team Sparebanken Sør. Ivrige heiarop og flinke syklister, som blant annet Mathias Skjold gav resultater, og laget kom på en 17. plass. Alexander Kristoff, en av lagkameratene, syklet inn til sølv under rittet.

Dessverre har Team Sparebanken Sør valgt å legge ned, noe som har ført til at unggutten nå vurderer å ta fatt på studiene. Han jobber deltid i en sykkelbutikk i Grimstad, og har brukt ellers mye tid på trening og holde et jevnt tempo, samt ikke minst å øke tempo. Nå som laget er lagt ned, har også Mathias Skjold lagt noe av sykkeltiden litt til side, og vurderer å ta fatt på studiebøker i stedet.

Holde oppe tempo

Selv om Team Sparebanken Sør er lagt ned, finnes det mange gode lag som med glede vil ta imot Mathias Skjold, og vi håper ikke han legger sykkelen helt på hylla, men vurderer ulike tilbud som blir lagt fram. Selv om den unge manne ikke er helt sikker på hvilken gren innenfor sykling han vil spesialisere seg i, er dette en ung mann med gode resultater, og som også kan gi flotte resultater i framtiden.

Sponsor er viktig

Team Sparebanken Sør mistet en sponsor, noe som er årsaken til at laget måtte legges ned for en periode. Vi håper dette vil ordne seg med tiden, slik at vi igjen kan se Mathias Skjold og sykkellaget langs både nasjonale og internasjonale landeveier, der de suser inn gode resultater fra sykkelsetet. Mathias Skjold er fremdeles ung, og legger ikke sykkelen helt på hylla. Dette er en sport han har drevet med siden han var 9 år.

1 comment on “Bli bedre kjent med Mathias Skjold

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *