Eirik Bruland

Eirik Bruland startet som langrennsløper, men i sesongen 2014/2015 valgte han å gå over til sykling. I 2016 vant han Vestmarkrittet, og satte samtidig ny banerekord med tiden 1.36.14 i det 42 km lange løpet. Gregory Saw fra Nanset ble nummer to og Øivind Bjerkseth fra Asker ble nummer tre. Etter løpet fortalte Bruland selv at han håpte på å henge med inn i hengepartiet, for så å kjøre fra de andre på slutten.

Tidligere satset Bruland på langrenn og har mange plasseringer i norgescupen. Det kan også nevnes at Bruland har blitt nummer tre i den kinesiske versjonen av Vasaloppet, men har nå hovedfokus på sykling. Sesongen 2017 kom Bruland inn på første plass under Roserittet, og ble blant annet verdensmester i U23 vinter triatlonet i 2018, samme år kom han på åttende plass i eliteklassen også. I 2019 kom han på 20 plass i vinter triatlonet.

Seier i Kongerittet 2018

Etter sesongen i 2016 gikk Eirik Bruland over fra terreng til landeveisritt. Og i 2018 sesongen vant han blant annet eliteklassen av Kongerittet med et sekund, dette 65 km lange rittet går over grus, asfalt og skogsbilveier. Kongerittet vil starte for 11 gang i 2019, og er en fin sjanse for alle som vil å teste formen sin. Det finnes en 65 km lang trase og en 32 km lang trase.

Her er det også en eliteklasse og en vanlig turklasse som går over 65 km, og en turklasse til som går over 32 km. Eliteklassen starter først deretter starter de resterende klassene deretter hvert femte minutt. For den korteste ruten er starttidspunkt 20 minutter etter eliteklassens tidspunkt, og om du ikke klarer å fullføre løpet innenfor tidsrammene som er satt vil du bli geleidet inn raskeste vei til mål.

Grønland ekspedisjon 2018

I 2018 ble Erik Bruland med Aukland brødrene i et rekordforsøk på å krysse Grønland, men måtte avbryte grunnet dårlige værforhold. Alle fire måtte holde seg inne i teltet da vind og vær ikke lenger tillot at de fortsatte, samt at de ikke hadde klart å holde bra nok tempo. Det var en meget skuffet gjeng som måtte innse at rekorden fra 2016 som Ivar Tollefsen, Robert Caspersen og Trond Hille hadde, ville bli stående.

Anders Aukland sa i etterkant at det var synd at rekorden ikke ble slått, men at kameratskapet og opplevelsene fra turen var det som var viktigst. Turen var på 560 km, og de hadde beregnet å gå i opptil 17 timer om dagen. Etter første dag klokket de inn 108 km, dag to kom motvinden på kun 60 km, dag tre 80 km, 50 km dag fire og dag fem var de værfaste.

Rhodes Grand Prix

Sesongen 2018 gikk Rhodes grand prix av stabelen, og blant topp 20 var det fire nordmenn. Som i 2017 endte rittet med en massespurt, og det ble her en italiensk duell. Matteo Moschetti vant foran Marco Maronese. Siste bruddforsøk ble kjørt inn fem km før mål. Inn i dette innhentingsforsøket befant det seg to norske lag Uno-X Norwegian Development Team og et nystartet Oslo Cycling team med blant annet Eirik Bruland på startstreken.

Av disse to lagene var det Uno-X laget som gjorde det best, med en henholdsvis 10 og 19 plass. Rundt siste sving hadde de to syklister blant topp 20, Anders Skaarseth endte på tiende plass og Syver Wærsted endte på 19 plass. Dette er da Wærsted sin beste plassering. Oslo Cycling team fikk plass nummer 16 og 20. Her fikk da Eirik Bruland 16 plassen mens team-kamerat Marius Blålid kom på 20 plass.

Langrennslinjen på NTG Lillehammer

Eirik Bruland gikk langrennslinjen på NTG Lillehammer samtidig som Anders Skaarseth på Uno-X Development Team. Skaarseth synes det er litt rart at de begge to som startet på langrennslinjen nå er å finne blant sykkeleliten i Norge. Det er heller ikke så mange av de tidligere klassekameratene som er aktive lenger, og at akkurat disse to da er å finne innenfor ritt er litt spesielt – at begge er i toppen innen sykling er en kuriositet.

Oppsummering

Eirik Bruland startet karrieren sin som langrennsløper, før han ble syklist der han har mange gode resultater. Han har også verdensmester titler i vinter triatlon der han sykler, går på langrenn og løper. Dette er en allsidig kar med mange talenter. I fjor gjennomførte han et rekordforsøk sammen med Aukland brødrene om å krysse Grønland raskest, grunnet værforholdene måtte forsøket avbrytes – det var en trist gjeng som avsluttet turen.

2 comments on “Eirik Bruland

 1. Ashly Gillies

  Hello

  YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: teamsparebankensor.com ?

  WE PROVIDE HIGH-QUALITY VISITORS WITH:
  – 100% safe for your site
  – real visitors with unique IPs. No bots, proxies, or datacenters
  – visitors from Search Engine (by keyword)
  – visitors from Social Media Sites (referrals)
  – visitors from any country you want (USA/UK/CA/EU…)
  – very low bounce rate
  – very long visit duration
  – multiple pages visited
  – tractable in google analytics
  – custom URL tracking provided
  – boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM

  CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com

  Thanks, Ashly Gillies

  Reply
 2. Alejandro Deaton

  Hello

  YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: teamsparebankensor.com ?

  WE PROVIDE HIGH-QUALITY VISITORS WITH:
  – 100% safe for your site
  – real visitors with unique IPs. No bots, proxies, or datacenters
  – visitors from Search Engine (by keyword)
  – visitors from Social Media Sites (referrals)
  – visitors from any country you want (USA/UK/CA/EU…)
  – very low bounce rate
  – very long visit duration
  – multiple pages visited
  – tractable in google analytics
  – custom URL tracking provided
  – boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM

  CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com

  Thanks, Alejandro Deaton

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *