Kristiansandsgutten med en proffdrøm.

I 2008 begynte Andreas Erland som 15-16 åring å sykle for Kristiansand CK. KCK er Kristiansands, og Sørlandets, største sykkelklubb. Der ble han værende i fire år, og på denne tiden leverte Erlandsen syv 1.plasser og fire 2. plasser for klubben. Første rittet han hadde for klubben var Skullerudrittet. Dette var et M15-16 ritt, der han til slutt endte på 5. plass. Et ritt han forøvrig aldri stilte til start for igjen.

I Kristiansands klubben fikk han erfare litt forskjellige ritt. Han var med i NM landeveis ritt, NM temporitt, både for lag, og singel, opptil flere ganger. Ritt som Roserittet og Eidsvollrittet, gjennomførte han også flere ganger i sin tid i KCK. Han var veldig aktiv i de fire årene, og alt i alt gjorde Erlandsen 69 ritt for Kristiansands klubben før han til slutt byttet over til Team Plussbank.

Team Plussbank

Bare fem måneder etter Andreas Erland ble med under Team Plussbank, forandret Plussbank navnet til Sparebanken Sør. Følgelig ble da også laget kalt Team Sparebanken Sør, siden banken var hovedsponsor. Team Sparebanken Sør ble dannet i 2010, og var eid av den norske syklisten Thor Hushovd. Det var et UCI kontinentallag med Landeveisritt som disiplin. Eksempel på andre som syklet under Team Sparebanken Sør er Carl Fredrik Hagen, 27, og Andreas Vangstad, 26.

I 2015 var Andreas Erland rytter i Tour of Norway, som gikk over fem etapper, på like mange dager. Fra 20.05 til 24.05.15 Så var det på an igjen 27.05, denne gang var det Tour des Fjords, et fem etappers ritt fra Bergen til Stavanger , også i løpet av en fem dager periode. Vanlige dødelige orker knapt tanken på en av de etappene, mens noen tydeligvis er annerledes skrudd sammen – slik som Andreas Erland.

Flyttet fra Norge

Med ønske om å bli proffryttere, flyttet Andreas Erland og Herman Dahl og Fridtjof Røinås til Frankrike høsten 2015, for å trene der gjennom vinterhalvåret. Målet var å kunne sykle som proff syklister allerede i løpet av 2017. Allerede i 2016 sesongen fikk Erland nytte av vintertrening . Gjennom mars-april 2016, deltok Erlandsen i Tour de Normandie og Tour de Loir. Så bar det til Norge for å delta i nye løp der.

Hjemme i Norge syklet Erland Tour of Norway, NM i gateritt og Tour des Fjords. Etter at Andreas Erland hadde gjennomført de naturflotte løpene i hjemlandet, var det Øst Bohemia Tour som sto for tur. Grand Prix d Isbergues – Pas de Calais avsluttet sesongen 2016. Innen da var Andreas Erlandsens navn så godt kjent at Erlandsen selv fleipet om at «jentene flokker seg rundt». Det beviser vel bedre enn noe, at han har oppnådd kjendisstatusen.

Året som begynte så bra

Sesongen 2017 startet med rittet Volta ao Alentejo , Classica Arrabida-Cylin Portugal og Classica Aldeias do Xisto-Cylin Portugal. Videre fulgt av åtte etappers rittet, Tour de Bretagne. Så står hjemlandet for tur og tre etappers Tour des Fjords, NM gateritt i før det fem etappers rittet GP Internacional Torres Vedras-Trofeus Joaquim Agostinho. Baltic Chain Tour, og Øst Bohemia Tour, avslutter sesongen i 2017. Så ble alt snudd på hodet.

Det ble annonsert at Team Sparebanken Sør legges ned, grunnet frafall av sponsor. Andreas blir sjokkert, livet har alltid dreid seg om sykling. Han er ganske klar på at han at han vil fortsette å sykle, men om det blir som proff eller for et nytt team vet han ikke enda. Sjokket kom ganske uventet på alle utøverne i Team Sparebanken Sør, det tar en stund før nyheten synker skikkelig inn.

Livet etter det store sjokket

Andreas Erland bestemte seg for å legge sykkelen på hylla, og heller satse fullt på driften av sin egen snekker bedrift – Andreas Erland Bygg. Erland hadde allerede i flere år eid bedriften, og allerede som 22 åring, i 2015, kunne Erland fortelle at han slet med å finne tid til å jobbe for sitt eget byggefirma. Noe som kanskje ikke var så rart siden han da trente 30 timer i uken.

Tid for å se fremover

Andreas Erland slet en god del med motivasjonen allerede i 2016, så kanskje passet det litt bra da, opp i alt, at ting foldet seg ut som det gjorde. Og endelig har han timer nok til overs til å jobbe for byggefirmaet sitt selv. Og dømme utfra anmeldelsene, er Andreas en kjekk og likandes kar, både med og uten sykkel – så han greier seg nok bra i fremtiden også.

2 comments on “Kristiansandsgutten med en proffdrøm.

  1. I Fashion Styles

    Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *