Petter Theodorsen

Petter Theodorsen en norsk syklist som har utmerket seg både på juniornivå og elitenivå. Petter er født i 1995 på Gjerdrum, og har syklet med blant annet Thor Hushovd sitt norske lag Team Sparebanken Sør (TSS) inntil dette ble lagt ned i 2017. Petter Theodorsen har i tillegg til toppidretten også studier. Han studerer juss, og sier selv at å kombinere begge deler er fullt mulig og at dette har fungert fint for han.

Om du får innvilget toppidrettsstatus får du tilrettelagt eksamen og studier. Dette innebærer blant annet at Theodorsen har muligheter for å ta eksamen eksternt, noe som er bra siden dette gir han muligheter til å kunne kombinere både studier og sykling. Stort sett har dette gått fint selv om han måtte ta en eksamen mens han var i Spania, der han var på samling med resten av laget i 2017.

De ulike klubbene

Petter Theodorsen valgte tidlig å sykle for Ringerike SK, dit han kom som 15 åring – før den tid syklet han for Ullensaker Cykleklubb. Han var bosatt i Romerike på den tiden, men valgt som nevnt å sykle for Ringerike SK. Dette siden han kjente mange av de andre på laget og likte stemningen innad i laget – det var der han ville være. Tre år senere skriver han under for kontinentallaget fra Hønefoss.

Fram til 2017 kjørte Gjerdrum gutten for Team Sparebanken Sør (TSS) som var eid av Thor Hushovd. Her var han inntil en sponsor trakk seg i august 2017 slik at teamet måtte legges ned etter den sesongen. Dette kontinentallaget har vært samlingspunktet for flere av de mest lovende syklistene fra Sørlandet. Etter nedleggelsen av nok et norsk topplag, vil det føre til at det blir en vanskeligere kamp om plassene på de andre lagene.

2017 sykkeluhell i Portugal

Akershus gutten veltet under etapperittet Volta ao Alentejo, lagkompis Eirik Bruland har foreviget en oppskrapet Petter Theodorsen. Det var under fjerde etappe at uhellet var ute, en annen rytter som kom bak kjørte inn i forhjulet til Theodorsen. Noe som førte til at alle eikene i hjulet knakk tvers over, og slik endte Petter Theodorsen sideveis i den portugisiske asfalten. Hjulet så ut som et åttetall etterpå, men dette stoppet ikke gutten fra å fortsette.

Det var omtrent ti mil til mål, men Petter kom seg tilbake til hovedfeltet for så å finne ut at klossen under skoen hadde knekt tvers av. Så Petter måtte slippe seg tilbake til følgebilen, bytte sko for så å kjøre seg opp igjen til hovedfeltet. Han var med helt fram til finalen og assisterte lagkameratene sine inn de siste kilometerne – og det var først på hotellet han så hvor ille det egentlig var.

Nasjonale og internasjonale plasseringer

Petter Theodorsen har mange plasseringer både som junior og på elitelagene. Og noen av disse prestasjonene som fort kan nevnes her er først plass sammenlagt i NorgesCup (NS) som første års junior, tredje plass i NS som senior, første plass i NS Bergen, andre plass i NS Eidsvoll, andre plass i NS Skien og femte plass i NS Ottestad. Dette er utrulig bra resultater for en forholdsvis ung syklist.

Internasjonalt har han også gjort seg bemerket, og her kan vi fort nevne blant annet fjerde plass i verdensmesterskapet i Tsjekkia. Han har også en 14 plass i den tredje etappen Stord-Stauda i proffrittet Tour des Fjords i 2015, en 15 plass i Grand Prix Lillers i Frankrike i 2016 og en 30 plass i Gent-Wevelgem i 2016 med landslaget. Dette er kun et lite utdrag av alle de gode plasseringene hans.

Junior prestasjoner

I 2013 var det norske junior sykkellaget i Italia å syklet Giro Della Lungiano, der fattet italienerne interesse for Theodorsen etter hans prestasjoner der. I etterkant av løpet ble han kontaktet av et par italienere fra WorldTour-laget Lampre Merida, de hadde blitt så imponert over 18 åringens prestasjoner på landeveien. Han syntes selv at det var morsomt å bli etterspurt, men valgt å skrive en treårig-kontrakt med Ringerike Sk.

Oppsummering

Denne gutten fra Gjerdrum i Akershus har til tross for sine unge alder prestert store ting både på junior og på elitenivå. Han har en stor velt bak seg som slett ikke stoppet han fra å fullføre løpet, noe som sier mye om hvilken toppidrettsutøver han faktisk er. Ikke engang det å studere juss stopper han fra å gjøre det han virkelig liker, noe som for oss vanlige dødelige er skikkelig imponerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *